You are here


2016 évi tábor eredményei

MONTENEGRÓ 2016

A július 31. – augusztus 12. között lezajlott újabb Njeguši-Lovćen-expedíciónak szinte már nemzetközi jellege volt, hiszen egy erdélyi és több rozsnyói kutatón kívül idén 2 szerb és 2 amerikai barlangász is színesítette a rekord-létszámú csapatot (a két hét alatt összesen 120 fő).

2015 évi tábor eredményei

REKORD MONTENEGRÓBAN

A 2015. augusztus 1-15. között Montenegróban töltött két hét – noha ez éppen a 13. volt a Njeguši-Lovćen térségébe szervezett kutatóexpedíciók sorában – nemcsak figyelemre méltó, de a Kétlyukú-barlang esetében kettős magyar rekordnak számító eredményeket hozott.

2014 évi tábor eredményei

MONTENEGRÓ 2014

A Njegusi – Lovćen térségébe szervezett 12. magyar kutatóexpedíció 2014. augusztus 2-16. között, változatlanul nagy érdeklődés mellett zajlott le: az ismét a Duboki do melletti mezőn felállított táborunk regisztrált résztvevőinek összlétszáma (gyerekeket és családtagokat is beszámítva) 117 fő volt. Közülük 47-en első alkalommal csatlakoztak az expedícióhoz, s a tábornapló tanúsága szerint a kutatómunkában összesen 84 fő vett részt.

2013-as tábor eredményei

NJEGUŠI – LOVĆEN 2013

Pakolás

Sziasztok!

Közeleg a következő montenegrói expedíció és még sok dolgot kell elintéznünk, ezek között szerepel egy új leltár készítése is. Ezért május 23-án(csütörtök) 18:00-tól pakolás lesz a Pál-Völgyi barlangnál, szeretnénk ha minél többen eljönnének, hogy hamar végezhessünk.

Köszönettel a Szervezőség

A 2012-es tábor eredményei

A magyar barlangászok immár hagyományosnak nevezhető montenegrói kutatási területére szervezett tizedik expedíció most is a szokásos időszakban, augusztus 4-19. között került lebonyolításra. Bár az érdemi munkára fordítható idő a tervezettnél rövidebbre sikeredett (mert a barlangkutatáshoz ez évtől ott is szükséges hatósági engedélyt valami átszervezés, majd a döntést megalapozó minisztériumi szakvélemény késlekedése miatt csak a helyszínen, az expedíció negyedik napján sikerült – már a kabinetfőnöknél is reklamálva – kitaposni), az eredmények így sem maradtak el.

Tíz helyszínen összesen mintegy 1900 m új járat felderítéséről számolhatunk be, poligonmérésen alapuló részletes térképezés pedig több mint 2 km hosszúságban történt. A legintenzívebb kutatások most három nagy rendszerre, a Bogos-, a Kétlyukú- és a Njegos-barlangra koncentrálódtak; ezekben voltak a legjelentősebb új feltárások is.

2012 tábor indőpont

A 2012 tábor végleges időpontja:

2012. augusztus 04-19.

Mindenkit szeretettel várunk, részletekért jelentkezz be!

Pakolás pálnál

Kedves Regisztráltak!

Még messze van a montenegrói tábor, de el kell kezdeni a dolgok szervezését. Ezek közé tartozik a felszerelések átnézése esetleg tisztítása.

Ezért 2012. április 19-én 17:30-tól egy pakolást szervezünk a Pál-völgyi-barlangnál a padláson. Örülnénk, ha minél többen eljönnének.

Üdvözlettel a szervezőség